Reviews

“Geen tot bijna geen last gehad van de hooikoorts, terwijl het normaal niet te doen is. Super blij. Dank je wel.”

“Zojuist pijnvrij kunnen tennissen, heerlijk.”

“De praktijk voelt heerlijk, je voelt je meteen welkom. Esmeralde neemt de tijd voor al je klachten en vragen. Je wordt je weer bewust van je lichamelijke en mentale bewustzijn. Na de guasha-behandeling voelde ik me heel ontspannen en voelde dat ik weer met ‘beide benen op de grond stond’. Mijn hoofd was leeg, wat een ongekend gevoel gaf. Wij als moeders* staan toch altijd aan, moeten overal aan denken. De dagen daarna had ik dan ook meer energie. Esmeralde heeft een luisterend oor, is heel rustig, neemt de tijd voor je, en geeft je een vertrouwd gevoel. Een echte aanrader voor als het even niet zo lekker gaat.”

“Mijn eerste Guasha behandeling had al meteen een bijzondere uitwerking. Ik ging voor mijn rugklachten, maar ontdekte al snel wat het geestelijk met me deed. Ik wist wel al dat lichaam en geest een waren, maar door middel van de Guasha behandeling voelde ik het ook echt hoe dingen in verbinding staan. Na een paar behandelingen kwam ik beter in balans, en merkte ik daarnaast dat mijn rugklachten afnamen. Ook werd ik rustiger en minder gevoelig voor prikkels. Ik gun iedereen deze ervaring.”

“Ik kwam bij Esmeralde binnen met behoorlijk wat klachten. Pijnklachten door fibromyalgie, ernstige vermoeidheidsklachten en burn-out klachten. Ik volgde daar elders al een zeer intensieve therapie voor, maar waar ik toch nog nét een stukje miste. Wel wetende dat ik minder streng voor mezelf mocht zijn, maar ik kreeg het nog niet voor elkaar om dat ook daadwerkelijk toe te passen. Ik was zo gewend om er voor anderen te zijn, te doen (wat ik dacht) dat er van mij verwacht werd, dat ik mezelf compleet vergat. Stilstaan bij wat ík wil, wat ík voel, dat was ik niet meer gewend. Door de guasha-behandelingen ben ik dichter bij mezelf gekomen. Ik luister meer naar mijn eigen gevoel. Ik ben zelfverzekerder geworden. Daardoor schiet ik minder snel in de stress om vanalles en nog wat, wat mijn door stress getriggerde pijnklachten weer ten goede komt.” 

“Ik heb al langer last van pijn in m’n onderrug. Ik heb er zo niet veel last van, maar bij sommige bewegingen voel ik de rug goed. De laatste tijd trekt de pijn soms door naar mijn linkerbeen. Vooral ‘s nachts merk ik dat ik geen goede houding in bed kan vinden en daardoor slecht slaap. Tijd voor actie! Esmeralde heeft m’n onderrug en hele linkerbeen behandeld. Wat een verademing; ik voel dat er meer bewegingsruimte is gekomen, net alsof alles beter door stroomt.”

“Aan vrienden leg ik uit dat er in je lichaam meridianen lopen. Dat zijn energiebanen. Met guasha worden knopen in deze meridianen los gemaakt. Daardoor kan de energie weer stromen. Ik merk dat ik door de behandeling meer in balans ben en niet alleen in m’n hoofd zit. Ik voel m’n lichaam weer. Prettige bijkomstigheid is dat de hoofdpijn en verkoudheid zijn verdwenen.”

“Al weken heb ik last van pijn in m’n elleboog. Toch maar ‘ns naar de huisarts gegaan, wel wetende dat hij me rust zou adviseren. I.v.m. mijn werk is het lastig om mijn arm rust te geven. Na een tip heb ik een afspraak gemaakt bij Esmeralde voor een guasha-behandeling. Hier bleek dat niet alleen de elleboog, maar dat het van schouder tot pols ‘vast’ zat. De 1e behandeling leverde nog weinig verschil op, na de 2e behandeling merkte ik wel degelijk verbetering. Mijn werk heb ik gewoon kunnen blijven doen. Na de 3e keer waren de klachten verdwenen. Dank je.”