Overige

Soms heeft je lichaam extra ondersteuning nodig, om het terug in balans te krijgen. Ik maak dan gebruik van Celzouten en Bloesemremedies. Hieronder lees je er meer over.

Celzouten

Wat zijn celzouten?
Zoals je wellicht weet bevat voeding verschillende mineralen. Enkele bekende mineralen zijn Magnesium, Kalium, Calcium. Je lichaam bevat eveneens diverse soorten mineraal-zouten, ook wel celzouten genoemd. In de 19e eeuw is Dr. Schüssler (homeopathisch arts) op onderzoek uitgegaan. Hij wilde weten hoe je ziektes op een eenvoudige wijze kon genezen of de klachten ervan kon verminderen. Hij ontdekte dat ziektes en klachten ontstaan door een tekort aan een specifiek mineraal (celzout) in de cel. Door het mineralentekort aan te vullen kunnen de tekorten in de cel opgeheven worden. Dat doe je, door deze mineralen (celzouten) in verdunde vorm in te nemen.

Welk(e) celzout(en) heb ik nodig?
Een tekort aan een specifiek celzout geeft specifieke klachten én laat specifieke karaktereigenschappen naar voren komen. Ook in het gezicht treden specifieke veranderingen op. Hierbij geldt dat tekorten die al lange tijd bestaan, ook langere tijd nodig hebben om aangevuld te worden, dan kort bestaande klachten. Tevens controleer ik je energieniveau. Zonder energie kan een verandering niet in gang worden gezet.

Hoe neem ik celzouten in? 
Celzouten zijn er in poeder- en tabletvorm. Deze kun je in water oplossen. Door gedurende de dag slokjes te nemen en een paar tellen in de mond te houden, alvorens door te slikken, worden de celzouten in de bloedbaan opgenomen. De tabletten kun je ook onder de tong innemen, 3 à 4 stuks tegelijk. Deze manier van innemen is ook voor kinderen laagdrempelig.

Bij welke klachten kan ik celzouten gebruiken? 
Celzouten worden bij zeer diverse klachten ingezet. Variërend van slecht slapen, menstruatie- en overgangsklachten, vermoeidheid (burn-out), terugkerende oorontsteking, lichamelijke stijfheid, verminderde weerstand, hoofdpijn, tot eczeem, (post-natale) depressie, verkoudheid en hoesten …
Mocht je twijfelen of celzouten iets voor jou of je kind zijn, neem dan contact met me op.

Bloesemremedies

Wat zijn bloesemremedies?
Bloesemremedies zijn katalysators om je bewustzijn te prikkelen. Een hele mond vol. In de praktijk betekent dit, dat je soms tegen zaken aanloopt die je graag anders zou willen aanpakken, maar je weet niet hoe. Je beloopt telkens hetzelfde pad, met hetzelfde resultaat en mogelijk dezelfde frustratie achteraf. Door een passende bloesemremedie uit te zoeken, ga je zelf aan de slag om de blokkade op een andere manier te benaderen. In het begin voelen bloesemremedies als ongrijpbaar. “Het kan toch niet dat zo’n flesje mij anders in mijn vel laat zitten?” Toch zijn de resultaten in veel gevallen bijzonder te noemen.

Welke bloesemremedies zijn er?
Er zijn diverse soorten bloesemremedies over de gehele wereld gemaakt. Ik werk zelf met BRN (Bloesemremedies Nederland). De basisset bestaat uit bloesemremedies zoals; Klaproos, Zonnebloem, Vingerhoedskruid, Oranjerode Stropharia (een paddenstoel) …. Elke bloesemremedie heeft haar eigen ondersteunende werking.
Daarnaast werk ik met Nieuwe Tijdsremedies en Combinatie Remedies gemaakt door BRN.

De andere lijn waarmee ik werk zijn Yana Kinderremedies. Speciaal voor kinderen zijn er passende thema’s in deze set opgenomen. Maar ook voor volwassenen, met een innerlijk kind dat aandacht vraagt, kunnen deze remedies uitkomst bieden. Te denken valt aan thema’s zoals; Faalangst, Gepest worden, Scheiding, Goede Nacht en (hoog)Gevoeligheid.

Welke bloesemremedie heb ik nodig?
Om te weten welke bloesemremedie je nodig hebt, kijken we samen waar je tegen aan loopt. Dit kan middels een (energetische) oefening, een gesprek of een combinatie hiervan. Aan de hand van deze informatie laat ik je bewust bloesemremedies uitzoeken. Bij kinderen kijk ik per kind welke bloesem het beste past op dat moment. Soms middels een tekening, maar vaak kunnen zij zelf heel goed aangeven welke kaarten met de desbetreffende bloemen/beelden erop zij mooi vinden en welke niet.

Hoe gebruik ik een bloesemremedie?
In de meeste gevallen maak ik een verdunning van de door jou uitgezochte bloesemremedies. Hiervan neem je 3 tot 4 keer per dag, 4 druppels onder de tong. Neem de druppels bewust in. Bij voorkeur niet binnen een half uur na het eten. De eerste dagen kan een reactie optreden, waarbij je twijfelt of dit de juiste bloesemremedie is (of er ontstaat een innerlijke onrust). Verminder dan het gebruik tot 0 à 1 keer per dag 4 druppels, totdat de bloesem weer ‘goed’ voelt. Meestal is dit evenwicht na enkele dagen hersteld. Het tegenovergestelde kan ook voorkomen; je voelt je aangetrokken tot de bloesem. In dit geval neem je juist extra bloesem in, zo vaak als wenselijk, totdat ook dit evenwicht is hersteld. Daarna ga je in beide situaties weer over op de voorgeschreven hoeveelheid. Het kan ook zijn dat er geen reactie optreedt, dan neem je gewoon de voorgeschreven dosis in. Meestal gebruik je de bloesemremedie 4 tot 6 weken en langzaam aan ‘vergeet’ je om ‘m in te nemen.